Donderdag-kleuradvies: rood en witHallo allemaal, vanavond is het kerstavond dus, geinspireerd door de kerstkleuren vandaag een overzicht van rood en wit. Ik heb een aantal plaatjes bij elkaar gezocht waar je weer inspiratie voor je huis kunt halen. Zoals ik al eerder schreef over rood:

"Rood is een intense kleur met een sterk karakter. Bedenk voordat je rood in je interieur gaat gebruiken hoe je reageert op rood en waar je de kleur wilt toepassen. Ben je een hyperactief iemand met heel veel energie? Of kan je wel een zetje gebruiken?  Welke delen van je huis kunnen wel een extra impuls gebruiken? Ga met rood voorzichtig te werk. Laat eens een rood kussen of vloerkleed liggen en kijk of dit je bevalt. Voeg dan wat meer rood toe."

Zoals je op de plaatjes kunt zien heb ik vooral interieurs gebruikt waar rood als accent terug komt. Ik ben zelf geen voorstander van hele rode muren. Al heb ik in de keuken wel een rode muur geschilderd. (Hmm toch ook wel mooi...)

Je kunt goed zien wat een beetje rood in een neutraal interieur doet. Het knalt er uit en geeft een spannend effect. Vooral op het eerste plaatje vind ik dat heel duidelijk. Zonder het rode krukje was het ook een heel mooi plaatje maar, toch minder levendig.

Voor een kinderkamer is rood een leuke kleur die je ook het beste spaarzaam kan toepassen. In het laatste plaatje is de boom een echte blikvanger die een speelsaccent aan je de kinderkamer geeft. In combinatie met roze zal het roze door het rood minder zoet worden. Een goed idee voor meisjes die wel van wat stoerdere kamers houden.

images:1. via Elle Interior Sweden
2. via Elle Interior Sweden
3. via Be still
4. via Skonahem
5. via Ikea Kulla hanglanp
6. via Deken
7. via Skonahem

Reacties