Ga je dit weekend ook je kerstboom optuigen?


Martijn en de kinderen zijn er net op uitgegaan om in het bos bij Lage Vuursche van Staatsbosbeheer een boom uit te zoeken en die zelf om te zagen. Het is echt een superuitje, de kinderen zijn echt heel trots op hun eigen gekozen boom!

Morgen gaan we de boom optuigen, ik hou zelf van een klassieke boom met niet teveel decoratie zodat je nog echt het groen van de boom kan zien. En het allerleukste is zelf wat versieringen met de kinderen maken.

Wil je zelf sneeuwkristallen van papier maken? Dan heb ik hier een goed voorbeeld:

Nodig: wit papier, schaar, passer of een kommetje, wit garen, drie witte waxinelichtjes en een oude pan. (Of een blikje in een pan met water)

Als je de papieren kristallen hebt geknipt dan haal je een draadje door een gaatje aan het uiteinde van een van de stralen. Knoop het vast. Smelt nu de was van de waxinelichtjes in de oude pan en haal de papieren kristallen er aan hun touwtje doorheen. Veeg de onderkant van het kristal af aan de warme pan om druppelvorming tegen te gaan. Laat het kristal goed afkoelen en herhaal het proces een paar keer tot de was een dun half transparant laagje vormt over de geknipte gaten in het papier. Als je ze voor het raam hangt, valt het daglicht erdoor en lijkt het net op ijs.

Hier wat inspiratie voor een klassieke boom in rood en wit die net wat anders is dan anders.
Grappige vilten sneeuwvlokjes via FilzFelt
Weer eens wat anders dan een glazen piek, deze vilten rode engel via Abitare
En kerstballen met natuurlijke elementen gevuld via Land Rich
Grappige snoerverlichting met sneeuw witte uiltjes gezien bij Bo Bedre

Een heel fijn weekend,

Reacties