Ben jij een type voor planken in de keuken?Ordelijk & Overzichtelijk. Aantrekkelijk & Gezellig. Dat is het effect van open opbergen in je keuken.
Mooie stapels & rijtjes. Subtiele kleuraccenten & Sfeervol. Op deze manier maak je van je keuken een oase van rust.

Heb jij dat ook na het zien van deze afbeeldingen? Zin om je keuken aan te gaan pakken?
Ik wel!! Oh oh wat een mooie woonkeukens. En wat een mooi plaatje leveren die prachtige opgeruimde planken met servies, potten en pannen op.

Maar het kan ook behoorlijk confronterend werken die open planken. Afwijkend servies in allerlei kleuren die elkaar helaas niet versterken. Een overdaad aan spullen dat je waarschijnlijk nooit gebruikt. Plastic bekers die zo handig zijn voor je kinderen...je voelt hem al aankomen...je moet wel erg keurig en opruimiger zijn en  belangrijker nog: een duidelijke keuze maken qua kleur!

Helaas helaas leef ik nog met een hoop krijgertjes,bonte plastic borden van de Hema omdat die zo handig zijn ( ze breken niet ;) en een overdaad aan bekers en glazen. Maar wat ik wel kan gaan doen is vanaf nu langzaam aan het kinderspul de deur uit doen. En het geld wat ik voor mijn verjaardag heb gekregen gaan besteden aan een nieuw servies.

En jij ben jij een type voor planken of berg je je spullen graag op achter een deurtje?
Je reactie op dit artikel is heel welkom!

images: 1,3,5,6:Red, 2:Beach Cottage, 4:Herz Allerliebst,

Reacties

 1. Oh, wat een schitterende keukens! In m'n vorige huis had ik een mooie houten plank boven het aanrecht. Nadeel was wel dat ik er vaak moest stoffen, dan zijn deurtjes toch wel weer handig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd niet van bovenkastjes, en heb dus planken. Op de bovenste plank mooie dingen om naar te kijken (en het stoffen neem ik voor lief), op de onderste kopjes die ik vaak gebruik (dan hoef je ook niet vaak schoon te maken).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind die planken heel geweldig, maar heb het zelfde probleem qua plastic kinderbordjes en bekers.
  En ik heb niet van die mooie pannen, allemaal van die verschillende.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het heel mooi, maar om eerlijk te zijn zie ik dat soppen niet zo zitten. Een combinatie van kastjes beneden en boven planken vind ik nog wel kunnen. Dan laat ik alleen de mooie dingetjes zien hihi. Liefs Samira

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beiden! We hebben zowel dichte kastjes als open planken in de keuken. Dicht voor de echte rommel, open voor de pronkstukken!
  Dit is mooiiiii.... Wit, rustig... Mooi gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je mooi servies hebt is, zijn open planken natuurlijk erg mooi.. Geloof niet dat 't bij ons geschikt is, al vindt ik het er altijd wel erg mooi uit zien, hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vandaag gevonden via www.Emmas.blogg.se: nog meer open planken, nu in het hele huis.

  De bewoonster is een fotografe. Ze tipt over de open planken: 'Het maakt je voorzichtiger in wat je koopt'. Dat hadden wij hier allemaal al geraden *glimlach*

  Dit is de link (inclusief Google translator): http://preview.tinyurl.com/6gput2m

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Ingeborg: Wat leuk ik ga gelijk even kijken! En goed idee via de mail. Ik ga er zeker wat mee doen! Altijd fijn als er iemand met me meedenkt dus mocht je meer ideeën hebben: GRAAG! groetjes Franca

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Machteld: wij hebben plastic borden van Rice gekocht. Ik weet niet of het veel duurder is dan normale plastic kinderborden maar in ieder geval vind ik ze heel mooi! Mijn oudste is nu bijna 6 en eet er nog graag vanaf. Niet kinderachtig +1 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Machteld: wij hebben plastic borden van Rice gekocht. Ik weet niet of het veel duurder is dan normale plastic kinderborden maar in ieder geval vind ik ze heel mooi! Mijn oudste is nu bijna 6 en eet er nog graag vanaf. Niet kinderachtig +1 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vandaag gevonden via www.Emmas.blogg.se: nog meer open planken, nu in het hele huis.

  De bewoonster is een fotografe. Ze tipt over de open planken: 'Het maakt je voorzichtiger in wat je koopt'. Dat hadden wij hier allemaal al geraden *glimlach*

  Dit is de link (inclusief Google translator): http://preview.tinyurl.com/6gput2m

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben het helemaal met je eens; bij het zien van de foto's wil ik direct mijn keukenkastjes van de muur rukken en planken ophangen. Die wens heb ik al een hele tijd. De reden dat ik het nog steeds niet gedaan heb; alles wordt veel sneller vies en vet in de keuken. De spullen die ik nu in open vakken heb staan moet ik {eigenlijk} regelmatig schoonmaken. Of ik daar dan ook aan toe kom is een tweede haha. De spullen in de dichte kastjes zijn dan wel verstopt, maar in ieder geval schoon als ik ze pak. Als ik het dus doe zou ik meer tijd moeten besteden aan de schoonmaak. Hmm dilemma...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta