Thuis

" Het was alsof ik terugkeerde naar mezelf -alsof ik zo lang verdwaald was geweest dat ik was vergeten dat ik verdwaald was, zo lang weg dat ik niet meer wist dat ik ooit een huis had gehad, en dat ik toen ineens een hoek omliep die me bekend voorkwam en tegen mezelf zei: dit herken ik  - en dat mijn hart tekeerging in mijn borst. Zoals even kort rust houden, mijn hand even op de bast van een bekende boom leggen, met mijn ogen dicht naar de volgende hoek lopen, mezelf een voorstelling makend van wat daar zou zijn. En dan  mijn ogen opendoen en het hebben gevonden - mijn huis, mijn tuin, mijn boomgaard met fruitbomen, alsof het allemaal uit de grond omhoog was gekomen om me welkom te heten."

Op deze eerste dag van de lente: kersenbloesem en een stuk tekst dat ik zo mooi vind dat ik het graag met je wil delen.

In de Japanse cultuur kunnen kersenbloesems wolken symboliseren maar, de kersenbloesems zijn ook een metafoor voor de vergankelijkheid van het leven. Het is de overtuiging dat: "Het besef van de vergankelijkheid van alle dingen de waardering van hun schoonheid verhoogt en hun vergankelijkheid roept een zacht verdriet op." Kersenbloesems symboliseren ook affectie, liefde, en vertegenwoordigen het voorjaar.

Afgelopen vrijdag was het een week geleden dat Japan werd geraakt door een verschrikkelijk natuurgeweld. Ik merkte dat ik de dagen erna het heel moeilijk vond om over interieur en styling te schrijven terwijl zoveel mensen hun huis, hun dierbaren kwijt zijn geraakt. Ik ben dankbaar voor de liefde van de mensen om mij heen, mijn eigen huis ( ook al is het heel klein)
en mijn leven.

tekst uit The pretend wife van Bridget Asher

images via
Modish blog
The Cherry Blossom Girl
sf girlbybay
Je reactie op dit artikel is heel welkom! Klik hiervoor op "reageren kan je hier"

Reacties

  1. Hoi,

    ik had al plannen om heel Japan te evacueren, of in ieder geval de vrouwen en kinderen. Dat SCHIJNT niet echt een realistisch plan te zijn..
    Ik vind het raar dat wij, als wereld, toekijken maar weinig wezenlijks doen. Dan moet je,inderdaad, maar blij zijn dat dit alles ons niet overkomen is.
    Prettige zondag en ik vind je afbeeldingen erg mooi, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta