Wonen alsof je met vakantie bentVoor iedereen is de zomervakantie nu echt ten einde. Ik ben zelf al weer zo'n drie weken aan het werk en mijn zomervakantie lijkt soms erg ver weg. Eeen beetje zon dit weekend deed wel wondereren trouwens.

Vandaag heeft Ingrid, personal organizer van Beddingwerk weer tips voor ons voor een opgeruimd huis en hoofd. Een fijn begin voor deze nieuwe week!


Ben je met vakantie geweest? Heb je gekampeerd of zat je in een huisje of een hotel?
Vakantie is bij uitstek de tijd  van minder spullen. Je neemt alleen mee wat in de auto past. En als je met het vliegtuig of de trein gaat, dan kan er zelfs niet veel meer mee dan twintig kilo per persoon.
Dat betekent dat je veel minder keuze hebt dan thuis. Minder kleding om uit te kiezen, minder spullen om je heen. Dat maakt het leven veel eenvoudiger. Persoonlijk ervaar ik meer licht en ruimte in mijn hoofd. Ik vraag me tijdens mijn vakantie zelfs regelmatig af waarom ik thuis een huis heb met zoveel spullen. Het kost zoveel energie en ruimte.

Minder is lichter en prettiger. Je hebt meer overzicht en vrije ruimte om je heen. Minder spullen vraagt ook minder energie. Laat je door je vakantie inspireren en bekijk je huis eens door een zomerse bril. Less is more! Dit gegeven kun je toepassen op allerlei plekken om je heen.
Je kunt eens kritisch rondkijken in je keuken. Hoeveel ongebruikte spullen heb je in je kastjes staan? Welke 'handige' apparaten staan er op je aanrecht je die je nauwelijks gebruikt maar eigenlijk vreselijk in de weg staan? Maak je keuken lichter door alle overbodige spullen weg te zetten en ga eens na of je ze wel mist?
Als je kinderen hebt kun je eens kijken naar de hoeveelheid speelgoed die ze hebben. Als ze te veel keuze hebben, komen ze vaak niet aan spelen toe. Haal eens wat speelgoed weg en bewaar het tijdelijk ergens anders. Grote kans dat ze weer met meer plezier gaan spelen.

Zelf heb je misschien een volle kledingkast en krijg je vaak het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken. Daar heb je voortaan een prima excuus voor: teveel keuze. Je kunt daar iets aan doen: beperk jezelf! Verdeel je kleding in zomer- en winterkleding. Hang en leg alleen die kleding neer die je ook daadwerkelijk draagt. De overige kleding kun je wellicht naar het Leger des Heils of naar een tweedehands-winkel brengen? Ik garandeer je: het geeft je meer energie en lekker veel ruimte in je kledingkast. En last but not least: je kleding blijft netter en luchtiger omdat het niet wordt opgepropt in een te volle kast.
In je woonkamer staan misschien ook wat overbodige spullen waar je inmiddels zo aan gewend bent dat je ze niet meer ziet? Met een frisse, uitgeruste blik vallen ze je weer op. Pak ze op en doe ze weg. Kijk ook eens kritisch naar je hoeveelheid boeken, tijdschriften, cd's, dvd's enzovoort.

Ik hoop dat je vakantie je kan inspireren om eens kritisch om je heen te kijken en energie- en ruimte- vreters op te sporen. Veel succes!I ♡ comments | Ingrid  voor villa d'Esta | images: vtwonen | bekijk HIER mijn site