Kleur inspiratie | groen

avocado, dennenboom, olijf, gras, mos, pistache, jade, mint, zeegroen, basilicum, lime, flessengroen


Groen is een secundaire kleur en ontstaat uit de menging tussen blauw en geel. Het is de kleur uit de natuur die ontspant. Groen is niet statisch of dynamisch, wijkt niet uit of komt niet naar voren. Als het groen geler is dan is het meer samenballend. Is het groen meer met blauw vermengd dan geeft het groen meer ruimte.

"When the green woods laugh with the voice of joy, And the dimpling stream runs laughing by; When the air does laugh with our merry wit, And the green hill laughs with the noise of it." William Blake

Welke woord associaties krijg ik bij groen:
rust, ruimte, ontspanning, opladen, harmonie, nieuw leven, lente
 

Groen is mijn lievelingskleur, In omring en kleed me graag in verschillende groen tinten. Vooral de vergrijsde groenen en de blauw-groenen vind ik prachtig! In mijn huis is onze bank olijf groen en heb ik veel accessoires en kussens in diverse groen tinten.

Groen in je interieur:
Diep groen blauw: Teal is de kleur van 2014 volgens Flexa. Eeen diepe gedempte kleur die wat subtieler is dan helder turquoise. Het is een kleur die zich goed laat combineren gaat met naturel tinten en hout, zeker als je wilt voorkomen dat hij een ruimte overheerst.


Voor deze blog heb ik gebruik gemaakt van de volgende bronnen:
- Colour Futures 12 & 14 by Flexa


Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | foto+tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta