Decoratie tip: cirkel op je muur


Dat de cirkel de krachtigste en opvallendste vorm is kan je goed zien op deze plaatjes uit de vt wonen van mei. Let daar maar eens op, een cirkel vraagt het meeste aandacht!De cirkel op het bovenste plaatje is geschilderd met Fine Grey van Flexa Pure. Door de herhaling van de cirkel in de kussens, op het kopje en en de klok wordt de cirkel nog krachtiger.


Hoe doe je het?
Wil je nou ook zo'n (dichte) cirkel op de muur? Bindt een touwtje aan een potlood en bepaal het midden. Je kan het touwtje vast maken met een punaise of spijker maar dan zie je misschien een gaatje. Beter is om even hulp te vragen en iemand anders het touwtje goed te laten vast houden in het midden. Trek het touwtje strak en draai om het middelpunt heen. Maak het lijntje niet te dik anders zie het door de verf heen. Ga met een klein penseel zorgvuldig langs de randen en vul de cirkel verder in.

Meer idee├źn
Wil je een cirkel in een cirkel? Maak dan het touwtje steeds wat korter en volg de stappen zoals hierboven beschreven. Vul dan niet de hele cirkel in maar een band. Niet tevreden? Gum het lijntje uit en probeer opnieuw.

Andere effecten met cirkels
In welke kleur je je cirkel moet schilderen is afhankelijk van het gewenste effect. Zoals ik als schreef, de cirkel zal sowieso de aandacht trekken. Hier is gekozen over een eenvoudig en naturel effect door de kleurverschillen heel klein te houden. Je kunt de cirkel ook in dezelfde tint maar dan in glans schilderen voor een mooi maar subtiel effect. Wil je juist knallen zorg dan voor een groter contrast met de ondergrond. Je kunt voor een super wouw effect ook meerdere kleuren gebruiken. Net zoals een gekleurd kleed de kleuren uit je huis bindt en een eenheid maakt van je ruimte, kan een cirkel met verschillende tinten ook zo werken.

Hier is de cirkel aangevuld met letters die de muur heel grafisch maken. Je kunt ook werken met lijstjes, losse foto's of onder de cirkel een grote vaas met takken neer te zetten. Zo krijg je meer gelaagdheid in je interieur en dat is wel zo spannend.
Succes!

Reacties

 1. Leuk, ik heb zelf in de slaapruimte 3 blokken op de muur en ooit wel eens iets met strepen gedaan. Een cirkel is weer een nieuwe uitdaging
  Groet Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zit ik nog in de rechthoeken en vierkanten fase ... komen de cirkels eraan... ik vind t wel super staan maar zou het zelf niet willen. Ik hou het dus maar bij mijn betonnen rechthoeken ;)

  Ik heb wel vanalles gehad.. ooit was t super hip om allerlei gekleurde vlakken op je muren te hebben.. i, Ik had roe in de keuken lila en paars in de huiskamer.

  Dat witte kleed ga ik trouwens naar op zoek, ik zag hem al eens in het grijs in de VT wonen staan... voorlopig heb ik een grijze kelim bij de IKEA meegenomen afgelopen zaterdag, staat mooi bij de grijze muur .. erg 'VT wonen verantwoord' setje heb ik gemaakt. Ik zal er eens een fototje van maken ;)
  Yup ik ben echt een VT wonen fan!
  desiree

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee, ik heb al wel meerdere malen muren voorzien van strepen, maar misschien is dit een volgend plan, alleen moet ik dan nog even mijn vriend over zien te halen..............
  Fijne zonnige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben dol op cirkels. Schilder ze daarom ook regelmatig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben dol op cirkels. Schilder ze daarom ook regelmatig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, ik heb zelf in de slaapruimte 3 blokken op de muur en ooit wel eens iets met strepen gedaan. Een cirkel is weer een nieuwe uitdaging
  Groet Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta