Kleedt je huis aan zoals jezelf zou aankleden

Herken je dit? Je staat voor de kast en je weet niet wat je aan moet doen. Ik heb dat vaak als ik 's ochtends snel snel de kinderen naar school moet brengen. Vaak kies ik dan voor iets veiligs, iets wat ik al vaak aan heb. (Ik hoorde trouwens een goede tip voor dit probleem: maak van je verschillende outfits foto's en plak deze aan de binnenkant van je kledingkast. Weet je niet wat je aan moet, dan heb je altijd nog een geheugensteuntje!)

Op mijn werk ( nu is dat thuis maar vorig jaar nog niet :)) dacht ik dan wel eens, goh ik zie er eigenlijk best wel een beetje saai en gewoontjes uit. Dan liep ik in mijn middagpauze door de stad en zag in de etalages de meest fantastische combinaties hangen. Het was vaak niet eens dat het nou zo speciale of aparte kleren waren ( behalve dan misschien bij noa noa...) maar door de kleuren combinaties en de accessoires werd een simpel jurkje toch heel bijzonder.


Nou is dit geen mode blog, hoewel ik wel erg geïnspireerd ben door mode trends maar, ik zie wel veel overeenkomsten in mode en wonen. Bij mode kleedt je jezelf aan. Bij interieur styling kleedt je je huis aan. Je jurkje wordt nog mooier door er aanvullende accessoires bij te kiezen. ( bv schoenen, tas, sieraden, make-up, en een jasje) Soms is dat lastig en een heel gedoe...maar als je net dat beetje extra aandacht aan je outfit besteed zie je er vaak net wat verzorgder en leuker uit.

Een leuk voorbeeld vind ik het programma stylist van de sterren. Daar zei "uber"stylist Bastiaan over een outfit: "Dit is een outfit met drie delen, maar er ontbreekt nog iets van jezelf" ( of iets van die strekking) En dat is ook een veel komend probleem in interieurs. Je hebt een bank en een tafel en een kleed maar nu?

Als het lastig vindt om de juiste accessoires te vinden, kijk dan eens naar je huis alsof je jezelf voor een feestje gaat aankleden. Dan is het misschien makkelijker om de juiste accessoires te kiezen.
Dus probeer eens verschillende vaasjes bijelkaar te zetten. Of koop eens wat nieuwe kussenhoesjes in verschillende texturen en tinten. Zet eens wat schilderijtjes of ingelijste kaarten op een plank. Verzamel in het bos of het strand mooie spulletjes en leg er een paar op een mooie schaal of dienblad. Juist die kleine accenten maken je huis levendig.

(klik op de fotos voor een groter beeld)

Reacties

 1. Hallo Franca,
  Hier ben ik weer eens. Wat een leuk logje heb je geschreven en je hebt altijd zulke goede tips, bedankt weer.
  Voorlopig lees je weer geen reactie van mij want ik vertrek weer naar Frankrijk.
  Groetjes en een zonnig weekend,
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke site!!! Ik heb een vrijstaand herenhuis met alle oude elementen er nog in gekocht in Belgie....wittinten wil ik door het hele huis gebruiken...hebben je tips......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Marianne, stuur me een mailtje met je vraag dan kan ik je beter helpen!
  Groetjes Franca

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Franca,
  Hier ben ik weer eens. Wat een leuk logje heb je geschreven en je hebt altijd zulke goede tips, bedankt weer.
  Voorlopig lees je weer geen reactie van mij want ik vertrek weer naar Frankrijk.
  Groetjes en een zonnig weekend,
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke site!!! Ik heb een vrijstaand herenhuis met alle oude elementen er nog in gekocht in Belgie....wittinten wil ik door het hele huis gebruiken...hebben je tips......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind het kei kei kei stom hier echt waar ze

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou dan ga je toch weer weg! Beetje respect stel ik wel op prijs

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta