Kleine ruimte? Grote kans!


Een gang is een verkeersader in je huis. Hij verbindt ruimtes met elkaar. De gang is niet alleen een verbinding maar, ook een plek om spullen te bergen. Je jassen, tassen en dingen waar je niet helemaal raad mee weet vindt je in je gang. De gang is (meestal) ook de kleinste ruimte van je huis. Onze grote verwachtingen en de kleine afmetingen maken van de deze ruimte een uitdagende klus.

Ik zie niet vaak een gang die echt is mee gestyled met het huis. Omdat een gang vaak niet meer is om door heen te gaan naar de plek waar je wilt zijn heeft hij vaak een algemene uitstraling. En dat is best jammer. Het is tenslotte het eerste wat je ziet als je door de voordeur binnen stapt. Een heel speciale hal, dat is natuurlijk heel erg leuk -vooral als als je genoeg ruimte hebt- maar, wat nou als je klein behuisd bent?

Mijn huis heeft niet veel bergruimte dus mijn gang wordt maximaal benut. Ik heb boven de deuren metalen rekken op gehangen met witte dozen. Ideaal voor lange mensen zoals ik. En je hebt gelijk een boel kleine troepjes bij elkaar. Sjaals, handschoenen eerst even wassen en hup in de doos. Tot volgend jaar maar weer. Doordat je de vloer vrij houdt oogt de gang veel ruimer en hou je de muren vrij. Dat is in een smalle ruimte wel zo prettig.

De gang leent zich trouwens uitstekend voor een gewaagde kleur of een speciaal behang. Je bent er zo doorheen en je kijkt er niet uren tegen aan zoals in de woonkamer. Een gang kan best een beetje druk en vol zijn door alle spullen. Als je muren donkerder schildert vallen deze spullen veel minder op. Hang je dan ook een groot gebaar op dan wordt je blik daar naar toe getrokken.  Aan het eind van de gang kan je bijvoorbeeld een groot schilderij ophangen. Of hang aan een kant een aantal dezelfde lijsten op dezelfde hoogte op voor een ruimtelijker gevoel. En als laatste tip: koop een prachtige lamp! Zeker in een hoge gang kan je flink uitpakken. Een lamp kan een echte eye catcher zijn die ook nog eens heel fijn is als je s' avonds thuis komt :)


images via house to home, vtwonen en behang van onszelf

Reacties

 1. p.s. toevallig had ik vanochtend óók iets leuks voor in de hal gepost :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja grappig hoe dat soms werkt he?
  Ik ga zo even bij je kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben een grote hal en die lijkt zo kaal en koel (lichtgrijze muren, bijna zwarte vloer). Misschien heb je daar ook tips voor? Misschien toch een behangetje kiezen dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Marlies,

  De soort kleur grijs kan ook heel veel verschil uitmaken. Heeft de grijs een meer blauwige ondertoon dan werkt de kleur veel koeler dan een meer greige tint. Een grote hal kan zeker minder kaal worden met een behang. Kies bv voor een kleurrijke print of een behang met een grote print. Denk ook in laagjes. Met een lijst en een dressoir op heuphoogte kan je je gang ook meer aankleden. Zet er een mooie vaas op met een paar (nep) bloemen. Veel succes en anders kom ik graag bij je langs hoor :) Franca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel voor de tips! Van mij mag je best eens langskomen, maar we wonen nogal ver ;-)(Oostkamp in België)Een dressoir staat er al (strak en grijs)en erboven hangen 5 zwarte vierkante kaders. Ik zal proberen mijn man te overhalen voor een tof behang!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. p.s. toevallig had ik vanochtend óók iets leuks voor in de hal gepost :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja grappig hoe dat soms werkt he?
  Ik ga zo even bij je kijken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta