Ontdek je woonstijl in 5 stappen


Heb jij dat nou ook, dat je zoveel mooie interieurs tegenkomt die je allemaal aanspreken?
Je plaatjes map ( papier of digitaal) puilt uit, en telkens zie je weer een nieuwe stijl die je ook heel erg aanspreekt. Maar welke woonstijl past nou bij jou? En welke sfeer heeft jouw huis nou nodig?
Door alle soorten en verschillende sferen lukt het je niet om van jouw huis een eenheid te maken en de sfeer te creëren die je zo graag zou willen.

Je bent niet de enige die hier mee worstelt. Veel van mijn klanten stromen over van de ideeën maar, op de een of andere manier lukt het ze niet om van hun huis een thuis te maken waar ze tevreden over zijn. Zou het niet fijn zijn als je meer richting hebt? Dat je zeker bent over de keuzes die je maakt en dat je je thuis voelt in je huis?

Het probleem bij de inrichting van je huis is vaak niet alleen de overvloed van keuzes die op je af komen. Wat vooral lastig is je onzekerheid, die maakt dat je twijfelt over je keuzes. Daarbij is het vaak ook nog best lastig de woonstijl van je partner te combineren met die van jou. En dat wordt helemaal moeilijk als jij niet zo zeker bent over jouw stijl. Vaak ontstaat er dan een middenweg, maar die levert nou net niet interieur op wat je voor ogen had.

Ik ga je een aantal tips geven zodat je stap voor stap je woonstijl kan ontdekken. Met deze tips kan je van je verzameling plaatjes een overzichtelijk geheel maken, zodat je beter in staat bent om keuzes te maken.

Mocht je ondanks mijn tips nog steeds worstelen met het ontdekken van jouw woonstijl, dan is mijn workshop: "Ontdek je woonstijl" misschien een oplossing. Lees er onderaan dit artikel alles over!
Hier komen de 5 stappen!

Stap 1: Maak een (digitaal of papier) map aan met plaatjes. Verzamel allemaal plaatjes van ruimtes die je aanspreken. Laat je partner dit ook doen.( later kun je dan kijken naar elkaar foto's en overeenkomsten zoeken)

Stap 2: Analyseer de plaatjes, zie je overeenkomsten? Of juist verschillen? Groepeer de plaatjes die je bij elkaar vindt passen. Heb je heel veel plaatjes die heel verschillend zijn? Maak dan een een aantal verschillende mapjes aan op volgorde van voorkeur.

Stap 3: Kijk naar de kleuren, texturen en materialen op de plaatjes. Welke materialen spreken je het meeste aan? Zie je ook hier weer overeenkomsten? Probeer vooral naar de basis te kijken. Met basis bedoel ik de vloer, en grote en kostbare meubel stukken zoals banken en kasten. Accessoires kan je makkelijker vervangen dan een vloer en een muur is zo geverfd of behangen!

Stap 4: Analyseer je eigen huis. Maak desnoods foto's en bekijk deze net zoals je met verzameling inspiratie plaatjes hebt gedaan. Welke elementen zie je terug komen? Welke elementen passen niet of nauwelijks. Haal die dan weg en verkoop ze op marktplaats of bv op Koninginnedag. Berg ze op op zolder of ergens anders (smaak verandert tenslotte en misschien wil je over een paar jaar juist net dat kastje weer gebruiken) Lijkt je huis al wat meer op je favoriete plaatje?

Stap 5: Maak van je plaatjes een moodboard of sfeercollage. Laat vloer, muren, raambekleding, meubels en accessoires hier op terugkomen. Maak er desnoods meer maar, met dezelfde basis.

en moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting en/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Kies dat wat je het meest aanspreekt, wat je écht mooi vindt. Je kunt weer iets toevoegen of weghalen als het toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die je voor de ruimte zoekt. En komen jullie er samen niet uit, maak dan twee moodboards. Eén met jouw stijl, sfeer en kleuren, en één naar zijn smaak. Probeer daarna die twee stijlen te combineren. Dat kan verrassende resultaten geven.

Online kun je op verschillende sites je woonstijl ontdekken dmv een test of quiz. Nieuwsgierig? kijk eens hier:
 1. woonzoo
 2. Moviq
 3. wonenis

Nieuw van Villa d'Esta
Ik heb al veel klanten op weg geholpen met mijn adviezen, waardoor ze nu zelf in staat zijn om hun huis zo in te richten dat ze zich er prettig en op hun gemak voelen. Naast de adviezen die ik -online- of bij je thuis geef ga ik na de zomer vakantie een workshop geven.

Geef je snel op! Voor 31 mei kan ik je een leuke korting aanbieden plus een kans op 1 uur gratis interieuradvies* bij je thuis om de puntjes op de i te zetten!

Het doel van deze workshop is te bepalen welke type interieur bij jou en jouw huis past. Met je uiteindelijke moodboard kan je zelfstandig jouw huis de sfeer en uitstraling geven die je voor ogen hebt.

Het belooft een inspirerende en gezellige dag te worden. Wat gaan we allemaal doen?
Naast een interessante presentatie over interieur, ga je onder begeleiding van mij aan de slag met je verzameling plaatjes en sferen om zo je eigen moodboard te maken. Het moodboard is een krachtig gereedschap om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Een moodboard maken is leuk en werkt ontspannend. Daarnaast is handig om je stijl vast te houden zodat er meer eenheid in je interieur ontstaat.Ik ga je ook helpen om je moodboard praktisch te vertalen naar jouw eigen persoonlijke situatie.
Hiervoor heb je een plattegrond van je huis plus een aantal foto's nodig. In een handig boekje dat je van mij een aantal weken voor de aanvang van de workshop ontvangt staat precies hoe je dat het beste kunt doen.

Aan het einde van de dag ga je naar huis met een heleboel inspiratie, praktische tips en bruikbare adviezen speciaal voor jouw huis.

Hoe ziet de dag eruit?
Naast een hoop inspiratie en creativiteit wordt er gelukkig ook goed voor ons gezorgd!
 • We beginnen de dag om 11 uur  en maken kennis met elkaar terwijl we een lekker kopje koffie of thee drinken.
 • Daarna ga ik wat vertellen over interieur, kleur en stijlen. Ik zal ook een aantal handige "geheime" styling tips laten zien waarmee je thuis kan experimenteren. Uiteraard is er ook genoeg gelegenheid om je vragen aan mij te stellen.
 • Je gaat daarna aan de slag met je eigen moodboard
 • Rond lunchtijd wordt er een uitgebreide en vooral lekkere lunch geserveerd.
 • Na de lunch gaan we verder met het moodboard en vertaal je je moodboard naar jouw eigen situatie met behulp van de plattegrond en de foto's die je meeneemt. Voor iedere deelnemer is er gelegenheid om individueel wat korte vragen te stellen over je huis of je woonprobleem voor te leggen.
 • Rond vier uur sluiten we de dag af en drinken we nog een kopje thee met wat lekkers.
Wanneer?
9 oktober
Waar?
Definitieve plek nog niet bekend, Regio Utrecht zeker
Kosten?
Als voor 31 mei opgeeft kan ik je een aantrekkelijke korting aanbieden.
Je betaald dan € 76,50 en je maakt dan ook nog kans op een gratis uur interieuradvies ter waarde van 60,-* Wees er snel bij, want daarna zijn de kosten voor de workshop 85,- in plaats van 76,50

Wat moet je meenemen?
 • Ik kan je aanraden om zoveel mogelijk plaatjes te gaan verzamelen en die mee te nemen. Hoe meer hoe beter. Er zijn tijdschriften ed aanwezig maar, plaatjes zoeken kost best veel tijd, denk daar aan.
 • Neem ook staaltjes van stoffen en andere materialen mee.
 • een schaar, lijm en evt snij liniaal. (Ik zorg voor een stevig ondergrond op A3 formaat.)
 • Een plattegrond schaal 1:50 ( maak je geen zorgen als je niet snapt wat schaal 1:50 is, dat leg ik allemaal uit in het e-book wat je van mij ontvangt!
 • Foto's van de ruimte die je wilt aanpakken.
 • Evt staaltjes van materialen die al aanwezig zijn in de ruimte ( vloer, gordijnen etc)
Deelname is inclusief een ontvangst met koffie en/of thee en uitgebreide lunch.
Daarnaast ontvang je van mij een handig e-bookje met een stappenplan en allerlei tips zodat je goed voorbereid de dag ingaat.


Aanmelden kan hier of via de mail
workshop@villadesta.nl

Ja leuk, ik geef me op voor de workshop "ontdek je woonstijl" op 9 oktober.

je naam
je email adresNB: Je aanmelding is geldig als het bedrag over is gemaakt naar mijn rekeningnummer. Deze gegevens ontvang je van mij per mail.

Om het persoonlijk te houden streef ik naar een klein en intiem aantal deelnemers. Geef je dus snel op want de plaatsen zijn beperkt. Mocht je nog vragen hebben over deze workshop, aarzel dan niet en neem contact met me op.*het gratis uur interieuradvies bij je thuis geldt bij het pakket "de frisse blik" van 2 uur. Je betaalt ipv €250,- nu nog maar €125,- (plus de reiskosten) Kijk hier voor meer informatie

Reacties