Decoreren met souvernirs en ander moois

Ik denk dat iedereen met kinderen dit herkent: hoe zorg je ervoor dat je de kinderkamers niet laat dichtslibben met gevonden schatten van straat, bos en strand?
( Ik ga zelf eens in de zoveel tijd langs alle lades, doosjes en planken en gooi wat dingetjes weg, Sorry, lieve zoons van me :)

Niet alleen kinderkamers raken gevuld met spullen, ook wij vergaren in ons leven het nodige aan spullen, dierbare voorwerpen en souvenirs. Hoe zorg er nou voor dat je souvenirs, gevonden stenen, schelpen en andere prachtige voorwerpen geen ballast worden maar je huis juist een persoonlijke tint geven? Misschien haal je wat inspiratie uit deze plaatjes.


De truc is om zoveel mogelijk weg te halen. Welke sfeer wil je graag in je huis? Misschien heb je er wel een plaatje van. Leg alle spulletjes in je kamer eens op tafel. Welke vindt je echt mooi? Klopt het met de sfeer die je graag wilt? Stop spullen die je er niet bij vindt passen weg in een doos, geef ze weg of verkoop ze.
Zoek in je huis een aantal plekken die wel wat decoratie kunnen gebruiken. Zet een aantal spullen bij elkaar net zolang je tevreden bent over de compositie. Hang ook wat aan de muur. Zo creeƫr je meer diepte. Ga net zolang door tot dat je tevreden bent. Haal dan een ding weg....


Wees creatief in het samenvoegen. Gebruik verschillende materialen met bv de zelfde kleur of kies voorwerpen uit op hun overeenkomst in vorm.
Heb je iets nieuws gekocht? Kijk dan of je iets anders moet weghalen. Zo zorg je ervoor dat je wisselt en het niet teveel wordt.

Veel plezier!

Wil jij nou ook leren stylen met plezier?  Geef je dan op voor mijn workshop op 9 oktober en leer van mij alle in's en out's. Lees hier hoe je kan aanmelden
LET OP: mijn actie loopt nog tot as vrijdag! 
Je reactie op dit artikel is heel welkom! Klik hiervoor op "reageren kan je hier"

Reacties