Past een perfect interieur bij jou?

Vraag jij je ook wel eens af bij het bekijken van een mooi, evenwichtig interieur dat er 'perfect' uitziet. Hoe doen die bewoners dat toch?  Kiezen voor 1 kleurenpalet en dat consequent kunnen vol houden! Ik ben interieur architect en vroeg me dat toch ook regelmatig af. Na een aantal jaren weet ik inmiddels hoe dat komt. Aan de hand van Nijntje zal ik je dat uitleggen. Nijntje? Wat heeft die er mee te maken? Nou ja lees maar verder...


Toen mijn oudste zoontje 2 was en vaak naar een Nijntje luisterboek luisterde ergerde ik me suf aan de moeder van Nijntje. Die alles zo zingend en vrolijk doet en nou nooit eens boos wordt of ongeduldig. Ik dacht dat ik ook zo'n moeder moest zijn en doordat dat bij mij nou niet echt lukte :) raakte ik soms behoorlijk gefrustreerd. Totdat ik door een goede vriendin erop werd gewezen dat Nijntje's moeder zo'n soort moeder kon zijn omdat Nijntje zelf vraagt of ze kan afwassen en uit zichzelf haar kamer opruimt of zonder in allerlei problemen te komen zichzelf prima kan vermaken. Dan is het ook niet gek dat je genoeg energie over houdt om koekjes te bakken en tenten te verplaatsen zonder te zuchten...
Toen ik eenmaal inzag dat ik geen Nijntje moeder kon zijn omdat ik ook geen Nijntje kind had ( en wie trouwens wel!) werd mijn frustratie een stuk minder. Natuurlijk probeer ik wel mijn geduld te bewaren en leuke dingen met mijn kinderen te doen maar de druk om net zo te zijn als Nijntjes moeder is er inmiddels na 8 jaar wel af. En dat is ook maar goed ook! Die druk om te zijn zoals Nijntje moeder hebben sommige van mijn klanten niet met hun kinderen maar met hun interieur. Nijntjes moeder is dan vervangen door een binnenkijker in woontijdschrift of een huis van een vriendin dat er prachtig uitziet. "Hoe doen die mensen dat toch" hoor ik regelmatig.


Kijk eens goed naar de basis van het huis. Ziet dit huis er leeg ook heel mooi uit? En daarmee bedoel ik: is het een speciaal huis bv een boederij, een gigantische villa een omgebouwde kaasfabriek. Zo ja: dat is voor de meeste mensen niet weggelegd. Het merendeel woont toch in een nieuwbouw zonder mooie authentieke details, glas in lood of aangebouwde serres zoals hierboven...:) of badkamers met een patio (zoals hieronder)

Dat betekend niet dat je een nieuwbouw huis geen sfeer of gezelligheid kunt creëren. Het vraagt alleen wel meer inzicht en creativiteit!

Wat mijn klanten dan heel erg helpt is om te kijken wat voor woontype je bent. Ben je erg rommelig maar wil je wel een zenachtige uitstraling in je woonkamer? Dat vraagt wel om een aanpassing van je rommelige aard en meer opbergruimte uit het zicht. Hou je graag van afwisseling en vindt je veel kleuren mooi? Dan zal het waarschijnlijk erg lastig zijn om je aan 1 kleurenpalet te houden. Geef je zelf dan de ruimte om te experimenteren. Doe dit met kleine items die niet al te kostbaar zijn. Wees vervolgens wel consequent in je kleurenpalet door dingen even tijdelijk op te bergen. Het is handig om hiervoor een aantal stevige dozen voor te reserveren die je op een bereikbare plek opbergt. Krijg je dan weer zin om het helemaal anders te doen, dan haal je je voorraad te voorschijn en kan je kijken welke spullen bij je huidige thema of idee passen. Extra houvast biedt ook een moodboard en een stappenplan zodat je vanaf de basis tot de eindstyling houvast hebt.

Wil je meer weten hoe je een moodboard maakt of hoe je een moodboard vertaalt naar de realiteit? Of wil je graag je interieur deze zomer een make over geven? Volg dan mijn e-course! In 7 weken krijg je een compleet en helder overzicht door mijn wekelijkse mails met daarin 1 stap. Aan het einde van de cursus ben je in staat om zelfstandig een make over in een ruimte of je hele huis te realiseren.

Geef je nu dan al op voor de kennismakingsles die je op 23 juni kunt verwachten. Dat kan op mijn blog in de rechterside bar of vul HIER vrijblijvend je naam en email in.





I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images 1&4: Moa og Kaffekoppen 2&5: Bogesund 3&6: Scott Hawkins | lees HIER meer over de e-course

Reacties

  1. Zo herkenbaar! Alleen wij huren wij ons  appartementje, waardoor we niet alles mogen doen en we het ook zonde vinden. Dat geld kunnen we nu beter sparen voor ons volgende huis met verdiepingen en een tuin! Maar soms vind ik het wel jammer, vooral de douche en keuken, dat is allemaal wat gedateerd.

    Liefs Samira

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hetzelfde probleem! Wel een hoop ideeën maar ik vind het ook zonde om geld te spenderen aan een huurwoning. Aan de andere kant: schoonheid hoeft soms weinig te kosten. Alleen een beetje inventiviteit :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta