Architectuur in Ierland

Vandaag architectuur uit Ierland. Vorige week blogde ik al over Zwitserland, ik zie een thema ontstaan.
Deze uitbouw is prachtig uitgevoerd met hele mooie speciale details. Het huis heeft er een echte lichte kamer bij gekregen die een mooie verbinding tussen binnen en buiten legt. De ketting van dakgoot naar de mini vijver vind ik heel goed bedacht. Zo wordt het water via de ketting naar beneden afgevoerd.


De bewoners wilden graag meer betrokken zijn bij het omringende landschap en geef ze eens ongelijk, wat een landschap! Misschien vragen jullie je af waarom ik ook over architectuur blog? Een klein achtergrond stukje over mijn opleiding en mijn interesses:


Ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie, richting architectonische vormgeving. Sinds mijn afstudeerproject in 1998 ben ik gefascineerd door de verschillen en overeenkomsten tussen wonen in de stad en wonen in de natuur. Voor mijn afstudeerproject heb ik twee woningen ontworpen: Een in de stad, de andere in de natuur. Deze woningen weerspiegelen mijn zoektocht naar ruimtes waar we ons kunnen opladen, ruimtes die ons een behaaglijk gevoel geven.

Mijn persoonlijke behoeften waren voor de twee situaties uiteenlopend. In de hectiek van de stad heb ik er behoefte aan om mijn huis als een thuis in te richten. Een plek voor mezelf, afgesloten van mijn omgeving. Een plek waar ik tot rust kan komen. In de natuur voel ik veel meer de behoefte om me te verbinden met mijn omgeving. De natuur naar binnen te halen en me meer open te stellen.


Na mijn studie heb ik met een stipendium gewerkt bij architecten in binnen en buitenland oa Zwiterland. Ik werkte toen voornamelijk aan conceptuele architectonische projecten. Pas veel later, toen ik kinderen had ben ik meer praktisch gaan werken en heb ik mijn interieur ontwerpen weer opgepakt. Architectuur inspireert mij nog wel maar, beroepsmatig vind ik de binnenkant veel interessanter. Vooral je thuis voelen in een ruimte vind ik een heel inspirerend thema waar ik graag nog jaren mee wil werken.


In januari ga ik bij een goede vriendin Lise Schimmel ( Lise is onlangs op tv geweest met spookhuizen een documentaire van Frans Bromet) een workshop energetisch ruimtes reinigen volgen zodat ik ook op een ander niveau een een prettiger leefomgeving kan creƫren.


Reacties