Donderdag-kleuradvies: Wit, witter, witstVandaag bij Donderdag-kleuradvies de kleur die alle kleuren bevat: wit.
Wit is misschien niet gelijk de meest spannende kleur als je aan interieuradvies denkt. Maar je interieur in witten inrichten kan zeker een uitdaging zijn. Overal roepen de verlokkende overvloed van de andere kleuren, maar jij hebt gekozen voor wit en houdt moedig stand.
En als je graag een wit interieur wilt waar begin je dan. Je wanden met latex schilderen is niet het grootste probleem maar, moet je je houten vloer schilderen en je zandkleurige bank de deur uitdoen? Of is er nog een tussen vorm?

Wat je moet weten over wit:
Als alles in je interieur wit is dan gaat de aandacht naar vorm en materiaal. Door daarmee te spelen kan je een aangename ervaringswereld creƫren. Door te wisselen met verschillende texturen van je stoffen, zacht, pluizig, wollig, glanzend, mat ontstaat er een afwisselend maar ingetogen sfeer.
Ook met andere materialen kan je deze verscheidenheid van materialen toepassen. Hoogglans naast mat en ruw naast glad. Als je twee dezelfde objecten hebt, een in wit de andere in kleur dan zal bij het object in wit de aandacht naar de vorm gaan. De vorm wordt blikvanger. Als je graag een wit interieur wilt maar je bent bang voor een steriel en koud effect is het dus belangrijk om deze tips in het achterhoofd te houden bij de aanschaf van je meubels en accessoires.

En nu moet een wit interieur ook echt helemaal wit zijn om een witte uitstraling te hebben?
Ik denk van niet. Ik denk dat als je je mooie houten vloer ongeschilderd houdt, je interieur zeker wel de uitstraling van een wit interieur kan hebben. Door de wanden, je meubels en accessoires wit te houden. Kijk maar op het plaatje hieronder. De vloer is van hout, de rest is overwegend wit. En de bloem is zo een echte blikvanger. De plaatjes daaronder hebben lente groen en licht blauw als klein accent maar zijn nog steeds een wit interieur toch? Heb je een gekleurde bank probeer dan of je een andere hoes kunt krijgen of koop een grote grand foulard. Of laat je bank het enige kleurelement in je interieur zijn. En koop wat losse witte kussens in verschillende stoffen.

Wil je graag je wanden wit schilderen? Dan raad ik je aan om een off white te nemen. Helemaal wit heeft namelijk een blauwe ondertoon en is dus koel. Met een beetje geel of bruin toon er in maak je de ruimte net wat ontspannender dan puur wit. Door verschillende staaltjes bijelkaar te houden kun je goed zien hoeveel witten er eigenlijk zijn!Reacties

 1. Ik ben gek op wit!Mijn meubels zijn voornamelijk wit, met een aantal zwarte stukken. Gecombineerd met romantische, persoonlijke accessoires is het helemaal niet koud of kil, maar een plek om rustig in thuis te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat vind ik ook Rena! Ik hou er van de rust die van wit uitgaat. Zeker als er veel verschillende texturen zijn gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wit is de kleur waar alle kleuren in zitten!
  Mijn appartement is bijna volledig in wit ingericht, alleen heb ik een houten vloer en een zandkleurige bank. (grappig dan ook dat jij net die dingen noemt franca)
  Ik heb gespeeld met allemaal verschillende materialen:
  hout, metaal,wol,vilt,linnen. Het is een licht en warm geheel geworden en voel me er helemaal in thuis! In het verleden had i juist allemaal kleurtjes, maar dat is geleidelijk aan steeds witter geworden- tot ik me ging ergeren aan de paar niet witte dingen..haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Esther, klinkt goed! Je kunt me trouwens altijd foto's sturen als je trots bent op je interieur...groetjes Franca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Esther, klinkt goed! Je kunt me trouwens altijd foto's sturen als je trots bent op je interieur...groetjes Franca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben gek op wit!Mijn meubels zijn voornamelijk wit, met een aantal zwarte stukken. Gecombineerd met romantische, persoonlijke accessoires is het helemaal niet koud of kil, maar een plek om rustig in thuis te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo, ik kom toevallig terecht op deze blog. Heel mooi allemaal. 'k Heb meteen een vraagje ivm de woonkamer. Ik kan het niet zo goed zien op de foto, maar volgens mij is er een strakke schouwmantel geplaatst voor een stukje muur dat ook wat uitsteekt buiten de rest. Daarbij is er precies ook nog een tv-meubel verwerkt. Mijn interesse is erg gewekt omdat ik thuis ook een stukje muur heb dat uitsteekt. Ik zou er een kachel kunnen voorzetten,maar ik zoek echt een andere oplossing. Kan je mij misschien helpen? Dank je

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta