Donderdag-kleuradvies: Zwart


Twee basis kleur, zwart en wit. De diepte van zwart combineert prachtig met het licht van wit. Samen vormen zij een sterk paar dat je interieur een volwassen stoere uitstraling geeft.

Als je graag zwart in je interieur wilt toepassen, zoek dat dan in accenten. Zwart absorbeert het licht en zal elke ruimte kleiner maken. Hoe kan je zwart toepassen? Wil je graag een chique uitstraling, dan is zwart in hoogglans erg mooi. Met accessoires, kussens en gordijnen kan je zwart als accent toevoegen. In bijvoorbeeld fluweel of zijde geeft zwart een luxueuze uitstraling. Kies je voor een matte stof zoals linnen of katoen dan wordt het wat relaxed en ontspannender. Er zijn ook mooie lak lampen kappen in zwart of oude fabrieks lampen in hoogglans zwart.

In de afbeeldingen hierboven zie je een aantal verschillende manieren waarin zwart is gebruikt. Zoals je kan zien is er ook vaak een of meerdere tinten grijs gebruikt. Door wat grijs toe te voegen wordt je ruimte wat levediger en spannender. In het bovenste plaatje zie je goed wat hout toevoegt aan warmte en gezelligheid. Zwart is vaak met mate toegepast en dan vaak met accesoires.

Je kunt er ook voor kiezen om een muur zwart te verven, zoals schoolbordverf. Als je graag een muur zwart wilt zou ik je adviseren om net niet zwart te gebruiken. Met een hele donkere tint grijs lijkt het op je muur zwart maar het heeft dan nog net wat lichters. Echt zwart zal de ruimte donker en neerslachtig maken...


Reacties

  1. ik heb een kleine keuken met zwarte muren (echt zwart ;-) ) Er komt wel veel licht binnen. Omdat de hoge keukenkastjes matwitte deurtjes hebben en ik de 'reep' muur boven de kastjes wit heb gelaten oogt het geheel toch in balans en niet donker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb een kleine keuken met zwarte muren (echt zwart ;-) ) Er komt wel veel licht binnen. Omdat de hoge keukenkastjes matwitte deurtjes hebben en ik de 'reep' muur boven de kastjes wit heb gelaten oogt het geheel toch in balans en niet donker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi! Ik ben hard opzoek naar een witte locatie voor een fotoshoot, ik vroeg me af waar deze locatie is en of het mogelijk is er een fotoshoot te organiseren? Groetjes, Meriam

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta