Gratis online interieuradvies deel 7: kersenrood en grijs

Deze week geef ik Jeanette een gratis online interieuradvies. Dit was haar vraag;
"Hoe kunnen we de sfeer wat veranderen zonder al te ingrijpende wijzigingen.
is dat door gordijnen te nemen, planten neer te zetten of een kleur op de muur te verven of behang te nemen? In jouw sfeerbeelden spreekt ons grijs met accentkleur aan, maar ook bazar, rood en paars. We durven niet echt een gewaagde kleur in de woonkamer te nemen en neigen nu naar een soort off-white We houden niet van roze en blauw. De bank is nu blauw maar wordt vervangen.

Jeanette eerste vraag was dat ze haar huis te wit vind. Toen ik de foto's zag begreep ik haar vraag niet. Ik vind haar huis helemaal niet wit. De wanden zijn wit maar er is heel veel kleur in haar huis. Door de schilderijen, de stoeltjes enz. Ondanks het feit dat ik Jeanette interieur niet echt vind aansluiten met de interieurs die ik hier laat zien wil ik haar wel graag op weg helpen.
Er zijn een aantal dingen die me opvallen in het interieur:
  1.  Er is een groot contrast met de wanden en de vloer.
  2. Door de meubels wordt dit contrast nog eens versterkt.
  3. Er is weinig samenhang in het interieur, dat komt door het kleurenpalet maar ook door de kleine stoeltjes er mist een groot gebaar.
Mijn advies is:
  1. Schilder een wand in een warme verzadigde tint, dit kan van een oker achtig tot een meer vergrijsd oranje terra tint tot een  vergrijsd leem kleur. Dit om meer eenheid te krijgen met de vloer. Vind je donker te spannend kies dan voor een lichte tint uit het zelfde lijn. Ik vind zelf de kleuren van Histor One of Flexa pure erg mooi en je kan door de grote kleuren stalen makkelijk zien wat het effect is. bv de umbre, brown of de sienna serie. Dit zijn allemaal warme tinten die goed bij de rest van jullie spullen passen. Kijk ook eens bij de colour locale, Nepal. Voor de nieuwe bank zou ik zelf kijken naar een iets lichter grijs dan de vloer. 
  2.  Neem in de kleur van de geschilderde muur gordijnen zowel voor als achter in een iets lichtere kleur als de muur donker is en een wat donkerdere kleur als de muren wat lichter zijn. 
  3. Kijk eens of jullie een wat grotere stoel kunnen kopen. Deze kan dan in een warme rood tint maar ook goed in een zachte warme camel kleur. Ik zou het rood wat spaarzamer toepassen en wat meer verschillende kleuren kussens gebruiken uit het palet. Ook voor zwart geldt spaarzaam toepassen geeft het mooiste resultaat.
  4. Planten voegen altijd sfeer toe. Ook hier niet te klein, een mooie grote plant in een stoere pot of anders wat kleine plantjes bij elkaar zetten.
  5. Ik zou voor nog meer sfeer een ander salontafel kopen, wat kleinere tafeltjes in verschillende grijstinten, wit en bv kersen rood. Dat staat een stuk speelser. 
  6. Een grotere kast voor de cd's en dergelijke geeft ook meer rust dan allemaal losse elementjes bij elkaar. Bv tegen de wand waar nu de tafel staat. Een kast met onder een gesloten deel en daarboven open. Zo kan je je mooie dingen neerzetten en de rommel weg werken!

Veel succes! Ik ben benieuwd hoe het wordt.

Wil jij nou ook graag in aanmerking komen voor een gratis online interieuradvies? Ga dan hier naar toe en stel je vraag!  Stuur een mail met foto's van de ruimte waar je vraag over gaat naar info@villadesta.nl en wie weet ben jij wel de gelukkige!
Of wil je wat meer weten over dit gratis online interieuradvies? Ga dan hier naar toe
Als je vragen hebt over dit advies of andere vragen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen!

Eerste gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe creƫer je meer eenheid in je interieur.

Tweede gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe krijg ik de sfeer van mijn keuken in de rest van mijn huis?

Derde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe combineer ik grijs en wit en rood

Vierde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: een kinderkamer in roze, groen en zilver

Vijfde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Een eetkamer

Zesde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: wonen in wit
Ik kreeg deze enthousiaste reactie van Jeanette:
Hallo Franca
Wat een verrassing! heel mooi die warme tinten - prachtig plaatje
We zijn blij met de tips  - gaan er zeker mee aan de slag
je mail werkte gelijk al inspirerend
we zijn direct gaan schuiven met de cd rekjes (hahaha)
en ja, die salontafel mag zeker wel eens vervangen worden ;-)
Ik zal je laten weten wat het is geworden!
hartstikke dank voor je kosteloze advies
leuk dat ons uit hebt gekozen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hartelijke groet
Jeanette