Kleurinspiratie: 10 handige tips voor een fris lente huis

Haal de lente in je huis met deze frisse kleuren.

Bij Dille & Kamille zijn er weer een hoop mooie nieuwe artikelen te koop waarmee je zo het voorjaar in je huis haalt. De kleuren die ik deze week voor je heb uitgekozen zijn licht groen, een veel zachte toon dan lime( dat een aantal jaar geleden zo populair was) gecombineerd met veel wit en een vleugje grijs-paars of grijs-roze.


De mode beelden komen van de fotograaf Heidi Lerkenfeldt die naast mode ook heel veel mooie interieurs heeft vastgelegd. Ze werkt oa voor Day, By Nord en nog veel meer. Echt een aanrader!
Hoe kan je dit palet in je huis gebruiken? 10 tips op een rijtje:
  1. Combineer dit palet met natuurlijke lichte houtsoorten, verschillende wit tinten en evt kleine off black accenten.  
  2. Kijk eens of je een stoel in een lichte voorjaarsstof kan bekleden. 
  3. Koop nieuwe gordijnen ( bij Ikea heb je al vanaf een tientje mooie die je kan verven met textielverf in de wasmachine) van een lichte soepele (gestreepte) stof.
  4. Verf je tafel wit en plaats er houten stoelen bij. 
  5. Verf de poten van de stoelen in de verschillende tinten maar alleen de onderkant en dan als kleine sokjes. Dat staat heel mooi op een houten vloer!
  6. Koop nieuw kussenhoesjes of beter nog maak ze zelf! Neem verschillende kleuren en dessins voor een vrolijk voorjaarsgevoel.
  7. Verf een wand in een zachte licht grijze tint, en plaats daar een witte bank tegen met de kussens, dat staat heel mooi! ( geen witte bank? Met een bruine of antraciet kleurige bank kan het ook heel goed maar gebruik dan veel lichte kussens)
  8. Zet veel bollen neer, Hyacinten, narcissen, blauwe druifjes etc, Zet ze in groepjes bij elkaar in verschillende gekleurde potten. Denk aan het ton sur ton effect voor een levendig uitstraling die wel rust uitstraalt.
  9. Hang lijstjes ( hout of wit) op met gekleurde vlakken in deze tinten.
  10. Verf een kastje of plank en zet je je mooiste spullen op.
Succes en leve de lente!

images via:
Lerkenfeldt
Dille en Kamille

Reacties