Inspiratie uit Marrakech

Laat de zon je huis binnen met deze inspirerende warme sfeer uit Marokko. 

Ik schrijf dit terwijl buiten de zon heerlijk schijnt. Dat is wel even wennen na die koude nachten op de natuur camping in Drenthe waar ik in de meivakantie met mijn kinderen heb gekampeerd. :)

Deze heerlijke zomerse lente dagen inspireerde mij om op zoek te gaan naar oosterse inspiratie voor je huis. Op de site Taverne agency kan je veel interieur foto's vinden. Daar vond ik ook dit huis in Marrakech. De foto's zijn van Ben Lambers van Studio Aandacht

In het hele interieur kan je veel verschillende krukjes van allerlei soorten materialen terug vinden. De grote daybed-banken nodigen uit om lekker te ontspannen in de schaduw die gecreĆ«erd wordt door  gespannen doeken. De grote potten met planten maken het huis leefbaar en sfeervol. En de verschillende hoekjes maken de ruimte intiem. In het huis worden grijs en naturel tinten aangevuld met wat goud accenten. Door de verschillende texturen krijg je een spannende gelaagdheid.


Voor een recente klant, die graag wat meer Marokkaanse invloeden in haar huis wilde, heb ik een aantal sfeercollages gemaakt. In een van de collages heb ik zilver, hout met paars en grijs tinten gecombineerd. Heel anders dan de sfeerplaatjes hierboven. Paars is een kleur die je, als je die in je interieur wilt gebuiken, het beste tot zijn recht komt als je het spaarzaam toepast. Teveel paars en de ruimte wordt dramatisch en zwaar. Maar kleine paarse accenten kunnen juist heel mooi zijn. Een in de badkamer is paars gecombineerd met wit en donker Tadelakt erg mooi. Kijk maar:


Bovenste plaatje van de badkamer via Libelle

Producten:
1: rubber manden verkrijgbaar bij La Caravane
2: Marokkaanse lamp verkrijgbaar bij Leen Bakker. Of soort gelijk via Zenza
3: Paarse lamp verkrijgbaar bij Leen Bakker
4: Kussen van Zusss
5: Lantaren van Zara Home
6: Krukje van Zara Home

En de olijfzeepjes die je in de bovenste plaatjes ziet, zijn verkrijgbaar via Tutze

Logeren in in deze stijl en sfeer in Marrakech? Kijk eens hier bij Chambre d'Amis 

Reacties

 1. Schaam, schaam !!!! Heel vaak blader ik door je blog (net als ik zo graag door woonbladen/boeken blader) maar nog niet eerder plaatste ik een reactie. Bedankt voor zoveel inspiratie, mooie foto's en handige tips.
  Ik blijf hier graag komen.
  groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik voel me helemaal thuis in deze post, heerlijke sfeertjes en kleurtjes helemaal mijn ding!Ik krijg bijna zin om mijn badkamer zwart te verven , geweldig sfeertje ook op die foto, dat krukje met auto band reepjes ga ik ook nog eens scoren erg mooi en leuk ook in een wit interieur.

  Ik heb een favoriete stylist maar jij komt denk ik heel dicht bij de tweede plaats. Je komt elke keer met dingen die ik ook in huis zou kunnen hebben!
  groetjes desiree

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig, ik kom per toeval op je blog terecht....heb net een reisje naar Marrakech geboekt en logeer in.... je raad het al: chambre d'amis en ga een kookworkshop volgen bij soukcuisine (www.soukcuisine.com).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank jullie wel voor jullie lieve reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahaha ja wie is dat dan he.... jullie namen lijken wel op elkaar alleen is hij een man en ik denk dat jij hem ook geweldige interieurs vind maken want ik heb er hier heel wat van terug gezien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bingo!... ga je door voor de droomvilla ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bingo!... ga je door voor de droomvilla ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank jullie wel voor jullie lieve reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat grappig, ik kom per toeval op je blog terecht....heb net een reisje naar Marrakech geboekt en logeer in.... je raad het al: chambre d'amis en ga een kookworkshop volgen bij soukcuisine (www.soukcuisine.com).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schaam, schaam !!!! Heel vaak blader ik door je blog (net als ik zo graag door woonbladen/boeken blader) maar nog niet eerder plaatste ik een reactie. Bedankt voor zoveel inspiratie, mooie foto's en handige tips.
  Ik blijf hier graag komen.
  groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta