Acht tips om vakantiestress te beperken

De zomervakantie komt eraan...kijk je er naar uit of heb je niet zulke goede ervaringen en zie je op tegen alle stress die dat gaat brengen? Hieronder heb ik 8 tips voor je verzameld om zo prettig mogelijk te vertrekken én ter plekke meer te genieten.


1. Als je nog niets hebt gepland, vraag je dan eens af of je eigenlijk wel op vakantie wilt. Thuisblijven kan een goed en zeer rustgevend alternatief zijn!

2. Als je wel gaat: bespreek je plannen en wensen vooraf met je reisgenoten. Eenmaal aangekomen is de lol snel over als er iedere dag weer gedoe ontstaat over wat je wilt gaan doen, omdat de één het liefste wil luieren en de ander de omgeving actief wil verkennen. Zoek een goede balans waarin iedereen aan zijn trekken kan komen.

3. Stel je verwachtingen niet te hoog. Ga er vanuit dat een ander klimaat, een lange reis of een jetlag, ander eten, een ander bed iets met je doen... En niet alleen maar positieve dingen...

4. Lees je in! Dan weet je beter wat je kunt verwachten en wat je mee moet nemen.

5. Begin op tijd met de voorbereidingen, zodat je de laatste dagen niet als een kip zonder kop door je huis hoeft te rennen. Het is handig een paklijst te gebruiken. Misschien heb je er nog één van vorig jaar, anders kun je er één maken op www.meenemen.nl.

Zorg op tijd voor geldige identiteitspapieren wanneer je de grens over gaat! Regel zonodig tijdig de verzorging van huisdieren en planten en het legen van je brievenbus.

6. Vertrek niet de eerste dag dat je vrij van je werk bent, maar neem een paar dagen extra de tijd. Je kunt deze dagen gebruiken om bij te komen van je werk, rustig je spullen te pakken en de laatste voorbereidingen te treffen. Zo ga je minder moe op pad en kun je eventuele tegenslagen beter aan.

7. Neem de tijd voor je reis. Jakker niet in een stuk door maar bedenk dat je vakantie al begint op het moment dat je de deur achter je dicht trekt. Plan een overnachting als het nodig is.

8. Geef jezelf de tijd om echt ‘aan te komen’. Zowel qua lichaam als qua geest. Een ander klimaat en een ander dagritme vragen een aanpassing die een paar dagen kost.

Ik hoop dat je in alle drukte nog toe komt aan het volgen van deze tips.....
In ieder geval wens ik je een hele fijne zomer met zo min mogelijk stress!

Ingrid van Dijk

Met mijn bedrijf Beddingwerk begeleid ik mensen die werk willen maken van opruimen en organiseren van hun werk- en leefomgeving, zodat ze ontspannen kunnen leven en werken. Wil je meer weten over Beddingwerk, kijk dan op mijn site

Je reactie op dit artikel is heel welkom! Klik hiervoor op "reageren kan je hier"

Reacties

  1. Geen stress dit jaar! Wij hebben een Staycation, oftewel wij gaan naar Balconia. Maar ja, dat betekent natuurlijk wel dat ik al weer een waslijst aan dingen aan het plannen ben die ik dan wil gaan doen/ maken. Maar ja daar heb ik lol in, toch!? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen stress dit jaar! Wij hebben een Staycation, oftewel wij gaan naar Balconia. Maar ja, dat betekent natuurlijk wel dat ik al weer een waslijst aan dingen aan het plannen ben die ik dan wil gaan doen/ maken. Maar ja daar heb ik lol in, toch!? :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta