Fijn weekend!


Zwart & Wit | een sterke combinatie
Een schaakbord vol zwart wit inspiratie vandaag!
Helaas is de zon achter de wolken verdwenen...
-------------------------------------------------------
Ik ga vandaag richting het noorden voor een zweethut ceremonie. Ik heb er heel veel zin in. Vorig jaar ben ik voor de eerst keer geweest. Daar heb ik hier een stuk over geschreven.
Voor de niet doorklikkers :) hieronder staat wat tekst uit het stukje:

Gisteren heb ik een bijzondere ervaring gehad tijdens een zweethut ceremonie. Wellicht vraag je je af waarom ik hierover blog. Ik ben al sinds mijn studie bezig met het benoemen van mijn ervaringen in ruimte.....In mijn werk maak ik vaak onderscheid tussen tastbare ruimtes en innerlijke ruimte. Daartussen ligt een grens. Hoe ik de wereld of mijn omgeving ervaar hangt nauw samen met mijn innerlijke gemoedstoestand. In mijn afstudeerscriptie schreef ik:

Innerspace: - Ik, innerlijke ruimte
Energy: - Grens, ruimtelijke overgang

Outerspace: - Omgeving, uiterlijke ruimte

De ruimte van mijzelf, en in mijzelf.

De ruimte die ik inneem.

De ruimte om mij heen.

De ruimte tussen jou en mij.

Binnen en buiten.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Hoe ziet mijn ruimte eruit?

Waar is mijn grens dik, als een afscherming?

Waar is mijn grens dun, als een opstelling


Nog nooit was ik zo'n lange tijd in zo'n kleine ruimte met zoveel mensen. In zo'n beperkte ruimte. Ik ben best lang (1.88) en bij het naar binnengaan voelde ik sterk een lichamelijke beperking. Dat heeft onmiddellijk weerslag op je geest. Naast vele andere persoonlijke belevingen, vond ik het zo mooi om te ervaren dat het begrip ruimte volledig wegvalt in het duister. In de hut is het zo volledig donker. Ik beseft dat ik deze duisternis heel zelden meer meemaak. En dat ik het gemist had. Alleen het wonderlijke gloeien van de hete stenen is je enige oriëntatie punt. Op het moment dat dat ook wegvalt en je opgaat in de ruimte ontstaat er een enorme vrijheid, een onbegrensdheid die ik nog niet eerder zo heb ervaren.

Ik wens je een heel goed weekend en tot maandag! Dan is het de langste dag van het jaar, een bijzonder dag
Plaatjes van Laura Aviva || Lo Bjurulf || Domino || Darryl Carter || Joseph Durand
Frédéric Méchiche || Inspace || Bo Bedre || Pia Wallén | Hus & Hem
Harts Lane || Skona Hem || Harts Lane | Anna Dorfman || Ilse Crawford
Hus & Hem || Ilse Crawford || Alvhem || Domino || Alvhem
Terrawood || Alvhem || tine k || Levenson McDavid || Philippe Harden

en gevonden via 
Je reactie op dit artikel is heel welkom! Klik hiervoor op "reacties"

Reacties

  1. Heel fijn weekend Franca!! geniet zo van je blog elke keer weer..liefs Ria.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel fijn weekend Franca!! geniet zo van je blog elke keer weer..liefs Ria.....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta