Keuken upgrade

Zoals de meeste van mijn vaste lezers weten woon ik samen met mijn man en twee zoontjes op 60 m2. We huren een flat op de tweede verdieping op de mooiste plek van Zeist met aan twee kanten uitzicht op het bos. Als je villa d'Esta op facebook of twitter volgt dan zie je waarschijnlijk het bos wel eens voorbijkomen. Laatst heb ik met een goede vriendin twee uur over de heide gewandeld. Het was al laat, rond 8 uur en we hadden veel te bespreken. Opeens zag ik over een klein slootje de mist langzaam opkomen. De heide stond nog in bloei en het was echt een prachtig gezicht.


Ik heb er al vaak aan gedacht om te verhuizen maar, als ik hier zo loop in mijn achtertuin realiseer ik me dat ik wel heel veel geluk heb om op zo'n prachtige plek te wonen. En dan neem ik de beperkte ruimte maar voor lief. Dit weekend heb ik eens een rondje door mijn huis gemaakt om eens te inventariseren wat ik nog kan verbeteren zodat ons huis nog mooier, makkelijker en leuker wordt.

We hebben geen echte voordeur. Die was er wel maar, door de gang weg te halen is er zoveel meer ruimte in de woonkamer bij gekomen dat we daar heel blij mee zijn. Je komt ons huis dus binnen via de keuken. Die is niet groot...en is gang, bijkeuken, opslag en oja ook nog een keuken én entree in een. Ik heb hem een keer in een vlaag van verstandsverbijstering rood geschilderd. ( dat was op dat moment de enige verf die ik in huis had en de muren waren zo vies dat ik ze nú moest schilderen :) De nieuwe verf staat al klaar. Maar goed een keuken schilderen is best een klus en ik wilde graag verbeteringen aan brengen.

Geinspireerd door de Ikea gids die vorige week in de bus lag ben ik zaterdag, de heetste dag van de week naar de Ikea gereden. Ik dacht dat het lekker rustig zou zijn...:)
De mooiste handvaten waren precies de juiste maat. Ik had er 7 stuks nodig. 4 x 2stuks in een verpakking á €8, - is €32,- voor een compleet nieuwe look van de kastjes.


Al eerder heb ik alle niet passende hand en theedoeken vervangen door mooie grijs witte. Langzaam aan het rood eruit werken...
Zaterdag kocht ik bij de Ikea een compleet nieuw servies, bestek en een groot dienblad in zwart met witte blaadjes voor op de droger want de keuken is trouwens ook ons waskhok :) Voor de gordijnen in de keuken heb ik precies dezelfde stof gekocht maar dan omgekeerd. Ik heb nog geen tijd gehad om te naaien dat komt denk ik na het schilderen. 


Door nieuwe dingen toe te voegen zie je heel goed wat wel en niet meer past. Ik heb eens lekker puin geruimd en de kastjes opnieuw ingedeeld met het servies en alle kruidenpotjes een netjes in een kruidenrekje gezet. In de gang zie je rekken boven de deuren voor schoenen en extra opberg ruimte. Ik heb in onze flat de hoogte overal goed benut zodat je veel van de grond kan halen. Makkelijk met schoonmaken én veel ruimtelijker.


TIP UIT DE PRAKTIJK
Als je in een huurhuis woont, met een keuken waar je zelf niet voor zou kiezen, kan je deze mooier maken door er spullen neer te zetten die rust en klasse uitstralen. Vervang de goedkope handgrepen door stevige of stoerdere exemplaren. Voor €32,- heb je al een nieuwe look. Meer geld te besteden? Keukenkastjes zijn gestandaardiseerde maten. Koop voor je huur huis keuken nieuwe frontjes met nieuwe handgrepen. Dat maak een hoop verschil!  Neutralen kleuren of een rustig kleurenpalet maakt een kleine ruimte visueel groter en geeft een hoop rust. Probeer ook je spullen uit het zicht op te bergen en datgene wat je neerzet bewust neer te zetten. Denk bij elk item: "Voegt dit wat toe qua sfeer?" Zo niet? Weg ermee!

Wil je meer leren over de werking van kleuren en hoe je een rust en harmonie in je huis krijgt? Volg dan mijn 7 weken durende e-course. Deze start as donderdag. Je kunt je nog inschrijven voor de kennismakingsles! Dat kan op mijn blog in de rechter side bar of HIER

Ik ga morgen denk ik de muren schilderen...to be continued

I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: by me

Reacties

 1. hey franca... leuk tips (zoals altijd!) en mooi resultaat! hoe is het? wanneer wordt jouw mooi productie gepubliceerd? ben zoooooo benieuwd! 

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Sonia, dank je wel! ik ben er lekker druk mee :)
  Over de pub. zal ik je nog even mailen...
  hoe is het met jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goed! net terug van vakantie en winkel weer open! moet nog veel inkopen voor de feestdagen... tips? liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ondanks jullie beperkte ruimte heb je er een leuk huisje van gemaakt hoor! Slim dat jullie de gang hebben weggehaald, dat scheelt zo een paar vierkante meter. Mocht je nog informatie willen over welke verf je het beste kunt gebruiken voor je keuken, dan is dit artikel erg handig: http://www.schilder-weetjes.nl/informatie/soorten/binnenschilderwerk-verfsoorten.html. Heb er zelf ook veel aan gehad :)
  Groetjes,
  Sophie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta