Make over voor je huis - Libelle Academy


een kleurenpalet omzetten naar de realiteit

Vandaag ben ik de hele dag bij Sanoma om mijn cursus Make over voor je huis aan de docenten van de Libelle Academy te presenteren en uit te leggen. Voor de zomervakantie heb ik heel hard gewerkt om een cursus van 3 x 2 uur te schrijven voor de Libelle Academy en nu ik het eindresultaat -mooi ge-layout- zie ben ik heel erg tevreden!
Tijdens deze cursus leert u stap voor stap hoe u de make-over van uw interieur het beste kunt aanpakken. In de eerste les leert u o.a. welke stijlen er zijn, wat het effect is van kleur en vorm op een ruimte en u begint aan uw persoonlijke moodboard. In les 2 wordt het moodboard vertaald, maakt u het begin van een plattegrond en krijgt u veel informatie over de indeling van ruimtes. In de derde les leert u verschillende texturen, materialen en kleuren combineren én maakt u een stappenplan voor uw eigen home make-over. 
 
Gedurende de cursus krijgt u opdrachten die u thuis moet maken om in de volgende les weer verder te kunnen. Tijdens de les zijn er verschillende materialen aanwezig. Indien u graag eigen materiaal wilt meenemen, dan kan dat. Denk daarbij aan foto's, stofjes etc.
Sanoma is best sterng maar volgens mij kan ik best een tipje van de sluier oplichten :). Het is een echte villa d'Esta cursus geworden met de nadruk op leefbaar en relaxed wonen. Je eigen hart volgen en trends alleen te gebruiken als deze echt bij je passen. In de cursus maak je een bv een moodboard en leer je deze om te zetten naar de realiteit. Je kunt de cursus op 10 verschillende locaties in Nederland volgen. 


Vertaal de kleuren uit je moodboard naar de realiteit.
 Gisterenavond -toen ik in mijn eigen huis druk bezig was met mijn eigen make-over- dacht ik eraan hoe fantastisch het is als je via je blog wordt gevraagd om dit soort klussen te doen. 3 jaar geleden werkte ik nog bij een architecten bureau en kon ik alleen nog maar dromen van mijn eigen bedrijf,  een goed gelezen blog en daardoor gevraagd te worden om mijn kennis te delen.

Nu inmiddels zo'n 500 posts verder -over bijna alles wat met interieur te maken heeft- zo'n 1200 pageviews per dag en zoveel lieve trouwe lezers kan ik alleen maar zeggen: "lieve lezers heel erg bedankt!".

Nu moet ik heel snel bedenken wat ik ga aantrekken...tot maandag!


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: by me | kleurenpalet uit de vtwonen sept 2011