Duurzaam en stylish van de buitenlucht genieten

Spaar zoveel mogelijk bomen. Dat is volgens mij de gedachte achter het van oorsprong Amerikaanse  Loll Design. En met zo'n gedachte heb je bij mij dan al snel een streepje voor!
Ik vind deze serie meubels een goed voorbeeld van duurzaam en design.
De meubels hebben een heldere, robuuste vormgeving. De schroeven en verbindingen zijn vrijwel niet zichtbaar zodat de meubels er strak uitzien. En ze zijn verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. Zo vindt je altijd wel een kleur die aansluit bij je interieur! Door je tuin of balkon te betrekken bij je woonkamer verleng je als het ware je huis. En dat levert je een hoop ruimte op.

De schommelstoel is heerlijk Amerikaans en is eigenlijk verplicht voor iedereen met een overkapping. Mooie kussens erin voor nog meer comfort, een handig tafeltje voor je drankje en dan genieten.

De stoelen, lounge banken, tafels en kindermeubels en accessoires -zoals plantenbakken en vogelhuisjes- worden allemaal gemaakt van gerecyclede kunststof HDPE verpakkingsmaterialen (High Density Polyetylene). Mocht je je tuinmeubels na een tijd toch zat zijn, dan kunnen ze weer gerecycled worden...

De collectie is niet alleen bijzonder strak en kleurig, maar ook betaalbaar en onderhoudsvrij. En dat is wel zo prettig want, een laag groene algen van je tuinmeubels schrobben is nou net iets waar je geen zin in hebt als het lente zonnetje tevoorschijn komt :). Proost!


Sinds kort is deze opvallende en kleurrijke collectie ook in Nederland verkrijgbaar. In Purmerend opende Erik Struijlaart een nieuwe winkel. “Duurzaamheid  is de kernboodschap van onze business”, benadrukt Struijlaart. “Wij geloven in het belang van zorgvuldig omgaan met onze planeet; daarom willen we zo min mogelijk onze ‘footprint’ achterlaten. Met onze werkwijze willen we een optimaal balans tussen milieu, winstgevendheid en werkomgeving creëren. Naast de gerecyclede producten compenseren we alle CO2 uitstoot, we planten bomen en doneren één procent van onze omzet aan milieudoelen."

Wat vindt jij? Zie jij je al zo verantwoord zitten?

Reacties

  1. Ja hoor ik zie me al helemaal zitten. Ik ben niet zo van die felle kleurtjes maar zo'n lounge stoel in wit mogen ze vandaag nog bij me komen afleveren. En ja, als ik zo'n overkapping had dan had ik ook zo'n hangbank. Erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta