Een voorjaars schoonmaak -maar dan anders!

Met het voorjaar in aantocht is het ook weer tijd voor de grote schoonmaak. Schoonmaken: ik heb er een beetje dubbel gevoel over. Aan de ene kant is het heerlijk om in een schoon en opgeruimd huis te wonen, aan de andere kant is het ook heel ondankbaar werk dat elke keer weer terug komt. ( met mooie schoonmaak spullen heb ik trouwens geen probleem :) Nu kan je je huis met een sopje te lijf gaan maar, je kan je huis daarnaast ook energetisch reinigingen...

[Images via Bailey home and garden]. Voor meer beelden en informatie over deze unieke winkel: kijk eens bij deze post

Energetisch reinigingen? Wat is dat? En waarom zou je dat doen?
Ik heb in januari zelf een workshop energetisch huizen reinigingen gevolgd en ik vond het heel interessant. Ik wilde jullie graag wat meer vertellen over dit interessante onderwerp. Ik kom veel bij mensen thuis en af en toe merk ik dat alleen een interieur advies niet helpt om de sfeer in huis te verbeteren. Soms spelen er andere dingen en daarom heb ik Juno Burger gebeld en gevraagd om hier wat te meer te vertellen over zijn werk.

Hoe vitaal is jouw huis?
Voor de meeste mensen in het westen  is een huis een dood ding, net als de aarde waar het op staat. Niet voor de Chinezen! Die zien de ruimte waarin wij wonen als een levend organisme waarmee je voortdurend aan het uitwisselen  bent. Geen wonder dat ze het tot een kunst hebben verheven om de energie in huis zo rustig en vitaal mogelijk te maken.

Langzaamaan worden we ook hier ons meer en meer bewust van de relatie met onze omgeving en hoe die elkaar wederzijds beïnvloeden. Los van ligging, afmeting, inrichting en bereikbaarheid is er een hele onzichtbare wereld aan energie die een onmiskenbare rol speelt in hoe je je voelt in je eigen huis. Hieronder een overzicht van bronnen van informatie die verstorend kunnen werken in je woonomgeving:
 1. Achtergebleven emoties rondom overlijden, zelfmoord, ziekte en trauma kunnen in je huis zijn achtergelaten door de vorige bewoners. Ook je eigen leven laat een energetische imprint achter. Het land waar je huis op staat kan ook spanning vasthouden rondom historische gebeurtenissen zoals  veldslagen en oude begraafplaatsen. Geestenergieën behoren ook tot deze categorie.  
 2. Aardstralen, ofwel aarde-­energieën, kunnen de energie in je huis sterk beïnvloeden. Stress afkomstig van breuklijnen, ondergronds water en magnetische velden maakt de energie in je huis onrustig, chaotisch en prikkelbaar.
 3. Ook de invloeden van technologie spelen een rol in de energiehuishouding van je woning. Met name rondom het huis kunnen sterke bronnen van elektrostress zoals hoogspanningsmasten, GSM/UMTS masten, bovenleidingen van  trein/tram en elektriciteitshuisjes grote impact hebben op hoe (on)rustig je huis voelt.  
Al deze bronnen van informatie heb je meestal tegelijkertijd, in zeer complexe samenstelling, tegelijkertijd in je huis. Afhankelijk van hoe ze zich tot elkaar verhouden kan je huis overwegend passief of actief zijn in de energie.
 • In een passieve woonomgeving is het voor de meeste mensen moeilijk om hun leven in de flow te krijgen. Alles kost veel moeite en je hebt het gevoel tegen de stroom in te zwemmen.  
 • In een te actieve omgeving zijn de meeste bewoners overprikkelt en is het moeilijk om rust te vinden.  
Door de energetische belasting van deze verstoringen te ontladen kan het huis zich ‘ontspannen’ en kan de natuur de ruimte weer vitaliseren en harmoniseren met vitale Chi. Dit brengt rust en energie terug in je huis, tegelijkertijd!
Hoe kun je weten of de energie in je huis verstoord is?
 • Buitenshuis voel je je energiek en levendig, binnenshuis voel je je lusteloos en ongeïnspireerd. 
 • Het is moeilijk om dingen op te starten, aan het rollen te houden en af te maken.  
 • Je huis is moeilijk schoon of opgeruimd te houden. 
 • Je slaapt slecht  
 • Sommige plekken in huis voelen koud, donker of onbehaaglijk aan  
 • Onderlinge spanningen tussen medebewoners  
 • Een onrustig, prikkelbaar gevoel  
 • (Chronische) gezondheidsproblemen
RealEase
Juno  Burger werkt al 15 jaar in ruimtes met verstoorde omgevingsenergieën.  RealEase, de methode die hij door de jaren heen heeft ontwikkeld, helpt niet alleen om verstoringen in ruimtes te harmoniseren maar geeft ook bewoners concrete handvatten om de relatie die ze met hun omgeving hebben zeer wezenlijk te veranderen. Juno verzorgt uitgebreide consulten aan huis en geeft daarnaast 1-­daagse RealEase Thuis workshops die je in staat stellen om de energie in je eigen huis schoon te maken... en te houden!

Voor meer informatie: kijk eens op de site van Juno Burger.

Daar kan je trouwens ook een handige energie check aanvragen. Dank je wel Juno voor deze achtergrond informatie. Ik kan jullie echt aanraden om je huis energetisch te reinigingen. Door de rest energie te verwijderen kan je makkelijker keuzes maken en je huis voelt lichter en schoner aan terwijl je helemaal niet in de weer bent geweest met de stofzuiger! 

(NB Het is wel verstandig om eerst een cursus of workshop te volgen)

Reacties

 1. De meeste mensen zijn wel gevoelig voor aardstralen en slechte energetische bronnen in huis. In vroegere tijden werden huizen/kerken en andere gebouwen gebouwd met inachtneming van de natuurlijke aarde-breuklijnen, maar vandaag weten architecten nog maar heel weinig of niets hierover. In de straat waar ik als kind woonde, zijn in de loop der jaren heel wat mensen aan hartkwalen overleden, maar niemand legt gemakkelijk de link met de vele waterbronnen die er onder de huizen liggen. Ook bij ons ouderlijk huis was dat het geval en sinds mijn ouders een speciaal toestelletje in huis hebben gehaald om de energetische storingen te beheren, heeft mijn moeder geen last meer van migraine, wat vroeger wel het geval was. Ikzelf ben door ons huis rondgelopen met 2 koperen stokjes die vanzelf bewegen bij slechte aardse invloeden en inderdaad hebben we dan ook meubilair en vooral bedden verplaatst! Omwille van onze gezondheid. Dit thema verdient echt wel veel aandacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marjolijn, wat een bijzondere ervaring! Fijn dat je dat hier met ons deelt. Ik vind het ook belangrijk dat er aandacht aan wordt gegeven, Groetjes Franca

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De meeste mensen zijn wel gevoelig voor aardstralen en slechte energetische bronnen in huis. In vroegere tijden werden huizen/kerken en andere gebouwen gebouwd met inachtneming van de natuurlijke aarde-breuklijnen, maar vandaag weten architecten nog maar heel weinig of niets hierover. In de straat waar ik als kind woonde, zijn in de loop der jaren heel wat mensen aan hartkwalen overleden, maar niemand legt gemakkelijk de link met de vele waterbronnen die er onder de huizen liggen. Ook bij ons ouderlijk huis was dat het geval en sinds mijn ouders een speciaal toestelletje in huis hebben gehaald om de energetische storingen te beheren, heeft mijn moeder geen last meer van migraine, wat vroeger wel het geval was. Ikzelf ben door ons huis rondgelopen met 2 koperen stokjes die vanzelf bewegen bij slechte aardse invloeden en inderdaad hebben we dan ook meubilair en vooral bedden verplaatst! Omwille van onze gezondheid. Dit thema verdient echt wel veel aandacht!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta