Gratis online interieuradvies deel 8: grijs en wit wonen

 Deze week beantwoord ik de vraag van Alie.
Wij kunnen wel wat advies gebruiken,voor onze huiskamer, die willen we moderniseren. Wij zijn ook toe aan een nieuwe eethoek en kast. Wat voor kleuren zullen het mooiste staan, want moet ik ook rekening houden met onze keuken? maar de belangrijkste vraag voor ons is kan de keuken dan in die kleur blijven, want die is ook 10 jaar, en wij weten niet of die daar dan bij past, en/of je dan er geen rommeltje van maakt, want dat ga je in je huiskamer alles op elkaar afstemmen en dan is de keuken anders van kleur.

Mijn advies aan Alie:
Jullie willen een heel andere sfeer, met een meer vergrijsd, neutaler palet. Door het grootste oppervlak te veranderen -de vloer- zal de sfeer van je woonkamer heel erg veranderen! Hartstikke leuk, maar wel een grote stap. Juist omdat jullie veel gaan veranderen is het raadzaam om de handige keuzes te maken, ook fijn voor je portemonnee ( en dit advies is gratis, dus dat helpt natuurlijk ook!) Ik heb een hoop beelden verzameld waar jullie denk ik wel de sfeer mee kunnen creëren die jullie voor ogen hebben.


  • Helaas wil je de bank niet vervangen want die is  helemaal niet vergrijsd of neutraal en zal zometeen erg uit de toon vallen. Ik wil je dan ook adviseren om de stof te verven, als dat kan of een neutrale kleur grand foullaird over de bank. 
  • Het kleine stoeltje met het krukje kan prima opnieuw gestoffeerd worden in een off white tint dat staat mooi bij de kleur van het riet.
  • Dit geld ook voor de gordijnen probeer ze te verven in een grijs tint of een off white (dat hangt ook af van de kleuren van de muren en de vloer)
  • De kleur van de keuken is ook warm hout, deze zal dus niet helemaal bij het plaatje passen maar het is ook weer niet zo dat je een nieuwe moet kopen! Door bv de rieten schommelstoel maak je een verbinding tussen de keuken en de woonkamer en ook het overige riet versterkt dit. Je kunt ook hier overwegen om de deurtjes wit te schilderen in een hoogglans melk witte tint.
  • Voor de rest adviseer ik je om een ander lamp boven de tafel te hangen.
  • Gebruik liever wat grotere elementen dan allemaal kleine dingen. En als je kleine dingen gebruikt groepeer deze dan om een mooie manier en wissel dan eens wat af met de rest.
  • De kleur van de muren kan ik eigenlijk pas bepalen als de nieuwe vloer er ligt.
  • De plaats van de bank: probeer eens wat dingen uit. Schuif eens wat door de kamer en kijk hoe het bevalt. Los van de muur kan heel goed, alleen kan ik niet echt goed zien hoe diep de ruimte is en of het niet raar staat.
  • Haal de vloerbedekking van de trap en schilder deze hoogglans wit of licht grijs.
  • Om een beetje kleur toe te voegen kan je heel goed kleine pastel groene of roze accenten toevoegen zoals op het sfeerbeeld.
Alles wat op de plaatjes staat heb ik gevonden via Deens: een hele fijn webwinkel met allerlei leuke  Scandinavische  spullen. De kast kan je bij Wehkamp kopen, de kast komt uit de serie Herfte, die nu in de aanbieding is!

Ik ben benieuwd of jullie hier meer verder  kunnen, veel succes!
De reactie van Alie:
Hoi Franca,
wij vinden het leuk deze adviezen van je te krijgen, we kunnen er echt iets mee.
Alleerst het bankstel dat zal er inderdaad uitspringen, (dacht ik zelf ook aan) daar moeten we iets op vinden alleen verven heb ik nooit van gehoord en lijkt me niet makkelijk.
de keuken gaan we waarschijnlijk ook verven.
we gaan eerst even alles goed op een rijtje zetten ivm de kosten en als we er niet uit komen, neem ik terzijner tijd contact met je op. Heel hartelijk bedankt voor je advies.
groetjes Alie


Wil jij nou ook graag in aanmerking komen voor een gratis online interieuradvies? Ga dan hier naar toe en stel je vraag!  Stuur een mail met foto's - van de ruimte waar je vraag over gaat  en foto's van ruimtes die je aanspreken -naar info@villadesta.nl en wie weet ben jij wel de gelukkige!
Of wil je wat meer weten over dit gratis online interieuradvies? Ga dan hier naar toe
Als je vragen hebt over dit advies of andere vragen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen!

Eerste gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe creëer je meer eenheid in je interieur.

Tweede gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe krijg ik de sfeer van mijn keuken in de rest van mijn huis?

Derde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe combineer ik grijs en wit en rood

Vierde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: een kinderkamer in roze, groen en zilver

Vijfde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Een eetkamer

Zesde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: wonen in wit

Zevende gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Grijs met kersenrood

PS  Morgen zal Juno Burger van RealEase wat toelichten over energetisch huizen reinigingen. Je kunt bij Juno Burger oa workshops volgen en ook een online energiecheck van je huis aanvragen. Wil je weten hoe je huis er energetisch voor staat? Dan is dit misschien wel wat voor jou!
"Deze uitgebreide analyse vertelt je welke 16 mogelijke bronnen van verstoring in je huis aanwezig zijn, wat deze met de ruimte doen en hoe je daar als individu op reageert.
Deze energiecheck is een document dat je inzicht geeft in de onzichtbare dimensies van je huis. De energiecheck is een makkelijke en betaalbare ingang om te weten te komen of jij en je huis baat zouden hebben bij een energetische reiniging van je woonomgeving."
Ik vind het heel leuk dat Juno wat meer verteld over dit interessante onderwerp.
Tot morgen,