Gratis online interieuradvies deel 9: een strandhuis sfeer

Deze week beantwoord ik de vraag van Debby Korte. Dit is haar vraag.
Beste Franca,
Heel toevallig kwam ik op je site door de
prachtige schelpenlamp. Ik woon in Den Haag
en wil heel graag een strandsfeer in mijn huis
creeeren. Het heeft heel veel ramen en is uniek
doordat het op een bunker is gebouwd. Er is een
oud zwart gietijzeren kacheltje dat ik wil bewaren ( van schoonpapa)
Er komt een bank in zandkleur en ik heb 2 rode
hertfordshire stoelen.
Ik heb een Spiegel van drijfhout gekocht die ik erg mooi vind
maar te klein lijkt voor de muur.Het wil maar
geen geheel worden en alles lijkt nu bruin.
Misschien kun jij mij helpen?
Het huis van Debbie is uniek door de hoogte verschillen maar dat maakt het ook lastig om de ruimte goed in te delen. Wat mij opvalt aan het interieur van Debby is dat er veel hetzelfde in haar huis staat. Twee stoelen ( zie mijn post van maandag ) twee planten, dezelfde eetkamer stoelen, de drie kleine lampjes boven de tafel, twee dezelfde lampen, twee dezelfde kandelaars...Dat geeft denk ik niet de sfeer die Debby zoekt.

Ik heb voor Debby een naturel kleurenpalet gemaakt dat ze kan aanvullen met aqua blauw in verschillende tinten. ( zeker niet een tint blauw gebruiken!)

De drijfhouten spiegel die Debby nieuw heeft gekocht vind ik erg mooi en ook passen bij de sfeer die Debby graag wil. Ik zou verder de schouw leeg halen en er twee of drie verschillende vazen neerzetten die wat meer uitstraling hebben.

En ik zou het gietijzeren kacheltje wit spuiten met speciale radiator verf. Dan past het veel beter in het geheel. 

De rode stoelen zijn wel leuk maar de kleur is niet passend voor dit kleurenpalet. Ik zou ze opnieuw bekleden en de ene effen en de andere in een stoere streep. De plank achter de stoelen is een beetje apart. Misschien ook wit?

Van alles waar je er twee van hebt eentje weg doen of dichter bij elkaar zetten. De planten bv kunnen ook mooier samen staan. Maar dan in twee verschillende pot hoogtes.

De vloer: ik kan niet zien wat voor vloer het is maar als het echt hout is zou ik je aanraden om deze met een white wash te behandelen, of wit te schilderen. De kleden komen dan ook veel beter tot hun recht. Kan dan niet dan zou ik de kleden weglaten en in het woongedeelte een ander kleur kleed neerleggen. Eentje met een brede streep

De salontafel weg ermee! Past totaal niet in de sfeer van je huis en voegt niets toe. Ik denk dat een aantal losse tafeltjes veel leuker staat! Afhankelijk van je vloer in wit of juist in hout, maar ook licht grijs.

De strandsfeer kan je nog versterken door meer schilderijen op te hangen met een maritieme sfeer. Plaats daarvoor een smalle plank waar je de lijsten los op kunt zetten. Zo wordt je muur een echte eye catcher. Om een strandhuis sfeer nog verder door te voeren kan je ook sloophouten meubels gebruiken met een mooie vergrijsde tint. En voeg nog wat accessoires toe van drijfhout, het is vaak mooi als je iets drie keer laat terug komen maar dan net even anders.

woonspullen te koop via: 
vt wonen : kussens, glazen vaas, lamp, witte stoel, bijzettafeltje, gordijnstoffen
basiclabel: houten bankje, schelpenlamp, opbergmanden grijs
het kabinet: sloophouten kastje via het kabinet

Mooie verf kleuren voor dit palet zijn:
Oester, naturel, celadon en poeder van vt wonen Flexa
Fine Sand, Middle Sand en Fine Greige, Middle Greige van Pure Flexa

Veel succes met dit advies!

En dit is Debby's reactie op mijn advies:
Hallo Franca,

Het is grappig als iemand met andere ogen naar je huis kijkt. Niet zo over nagedacht maar Inderdaad heb ik van alles 2. ( overblijfsel uit de jaren ’90?) De stoelen opnieuw bekleden vind ik een goede optie, heb ik ook al aan gedacht, alleen schijnt het nog duurder te zijn dan een nieuwe stoel, mar daar ga ik even achter aan. Ik ben niet zo’n ontzettende fan van blauw, vind het vaak wat overheersend in huis, maar naturel en wit vind ik wel erg mooi. We denken er ook over om naast de haard aan beide zijden 2 lage witte planken te maken aan de muur vast met een ruimte er tussen zodat er manden in kunnen om spulletjes op te bergen. Denk je dat dat leuk is?
De gietijzeren kachel is een echte 17e eeuwse, dus ik denk dat mijn man bloed ziet als ik die ga overspuiten ! De smaak van mijn man en ik liggen wat uit elkaar; ik word inmiddels Sil de Strandjutter genoemd vanwege mijn voorkeur voor hout en “oude rommel”, maar ook hij houdt wel van lichte kleuren.
De planten ga ik weg doen, denk ik. Het worden kantoorplanten en de tafel gaat er ook uit. De plank achter de bank ga ik vervangen door echt hout, eventueel wit/white wash en ik vind het idee van een plank als “schilderijenhouder” leuk. Had ik niet aan gedacht.

Dank voor alle adviezen en ik kijk zeker met andere ogen naar mijn kamer!

Groet, Debby

Bij jij ook toe aan een frisse blik over je interieur? Of weet je niet hoe je verder moet? Je kunt elke week kans maken op een gratis advies in de maand maart. Vanaf 1 april geef ik 1 keer per maand een gratis advies weg. Dus stuur je vraag mét foto's van je huis en foto's van ruimtes die je aanspreken naar
naar info@villadesta.nl en wie weet ben jij wel de gelukkige!
Of wil je wat meer weten over dit gratis online interieuradvies? Ga dan hier naar toe
Als je vragen hebt over dit advies of andere vragen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen!

Eerste gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe creëer je meer eenheid in je interieur.

Tweede gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe krijg ik de sfeer van mijn keuken in de rest van mijn huis?

Derde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe combineer ik grijs en wit en rood

Vierde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: een kinderkamer in roze, groen en zilver

Vijfde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Een eetkamer

Zesde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: wonen in wit

Zevende gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Grijs met kersenrood

Achtste gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Grijs met wit